Κορονοϊός: Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεύτερο εμβόλιο

Κορονοϊός: Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεύτερο εμβόλιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να αγοράσει ένα πιθανό εμβόλιο COVID-19 από τη Sanofi και τη GSK στη δεύτερη τέτοια συμφωνία για την εξασφάλιση προμηθειών. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με πολλές φαρμακευτικές εταιρείες για την εξασφάλιση παραπάνω από ενός εμβολίου ικανού να καταπολεμήσει τον κορονοϊό. Με αυτόν τον τρόπο, τα μέλη της Ένωσης θα λάβουν το ποσοστό των εμβολίων που της αναλογούσαν με βάση τον πληθυσμό τους.

Η αρχή έγινε με τη συμφωνία της Ένωσης με την Astrazeneca για έως και 400 εκατομμύρια εμβόλια.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωση ότι ήρθε σε συμφωνία με την βρετανική GSK και τη γαλλική Sanofi για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που παρασκευάζουν από κοινού.

Πόσες δόσεις του εμβολίου της GSK και της Sanofi θα εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις