Καμπανάκι κινδύνου από τον ΠΟΥ: Εκατομμύρια χαμένες ζωές λόγω της μη τακτικής άσκησης

Καμπανάκι κινδύνου από τον ΠΟΥ: Εκατομμύρια χαμένες ζωές λόγω της μη τακτικής άσκησης

Μέχρι και 5 εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να μην είχαν χαθεί αν ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν πιο ενεργός.  

Σε μία περίοδο που ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται στο σπίτι του λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τη COVID-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε σήμερα οδηγίες για τη φυσική δραστηριότητα και την καθιστική ζωή. Σε αυτές τονίζει ότι άπαντες ανεξαρτήτου ηλικίας και ικανοτήτων μπορούν να είναι ενεργοί και προειδοποιεί ότι κάθε κίνηση μετράει. 

«Το να είσαι σωματικά ενεργός είναι πολύ κρίσιμο για την υγεία σου. Μπορεί να σε βοηθήσει αυξήσεις το προσδόκιμο της ζωής σου. Κάθε κίνηση μετράει. Ειδικά τώρα που διαχειριζόμαστε με τους περιορισμούς της πανδημίας. Πρέπει όλοι μας να κινούμαστε κάθε μέρα με ασφάλεια και δημιουργικά» αναφέρει ο διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Άντανομ Γεκμπρεγέσους.

ΠΟΥ: Πόσες ώρες άσκησης χρειάζεσαι εβδομαδιαίως

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις