Η φυσική ανοσία προστατεύει από επαναμόλυνση για τουλάχιστον 3 μήνες

PEXELS

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη όσοι εξετάστηκαν θετικοί σε αντισώματα στην COVID-19 μετά από λοίμωξη έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να μολυνθούν για τουλάχιστον 90 μέρες.

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine την Τετάρτη, διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν θετικά αποτελέσματα για αντισώματα Covid-19 είχαν μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό σε σύγκριση με εκείνα που είχαν αρνητικά αποτελέσματα για αντισώματα.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν μια δεκαπλάσια μείωση, αλλά θα έχω επιφυλάξεις γύρω από αυτό.

Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να είναι μια υπερεκτίμηση της μείωσης. Θα μπορούσε να είναι μια υποτίμηση της μείωσης.

Για μένα, το μεγάλο μήνυμα είναι ότι υπάρχει μείωση», δήλωσε ο Δρ Douglas Lowy , κύριος αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, ο οποίος ήταν συγγραφέας της μελέτης.

Ο Lowy πρόσθεσε, πάντως, ότι τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τη Covid-19 θα πρέπει να εμβολιαστούν ακόμα όταν είναι η σειρά τους.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της μελέτης

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις