Η Ελλάδα δωρίζει εμβόλια AstraZeneca στα Βαλκάνια, 40.000 εμβόλια σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

EUROKINISSI

Από 20.000 εμβόλια της AstraZeneca δώρισε σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία η Ελλάδα.

Εμβόλια της AstraZeneca που είχε προμηθευτεί δωρίζει σε χώρες των Βαλκανίων η Ελλάδα, έπειτα και από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για σύσταση να μην εμβολιάζονται με σκεύασματα της AstraZeneca η κάτω των 60 ετών.

Από τα 40.000 εμβόλια που δώρισε η Ελλάδα, τα μισά πήρε η Βόρεια Μακεδονία, με τον Ζόραν Ζάεφ να χαιρετίζει την ελληνική αποστολή εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

Την παράδοση των εμβολίων που δώρισε η Ελλάδα γνωστοποίησε και ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας. «Σήμερα παραλάβαμε 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca τις οποίες μας δώρισαν οι φίλοι μας της ελληνικής κυβέρνησης.  Αυτή η υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχει μεγάλη σημασία για εμάς, για την οποία εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες εκείνη τη στιγμή» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βένκο Φίλιπτσε.

Εκτός της Ελλάδας, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε δωρεές εμβολίων και από άλλες χώρες, όπως από τη Σερβία η οποία δώρισε το προηγούμενο διάστημα περίπου 50.000 εμβόλια και την Τουρκία η οποία απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στα Σκόπια 30.000 εμβόλια.

Στην Αλβανία άλλες 20.000 δόσεις

Μεταξύ των δωρεών της Ελλάδας και εκείνη στην Αλβανία με ακόμα 20.000 δόσεις εμβολίων της AstraZeneca.

Η υπουργός Υγείας της Αλβανίας Ογκέρτα Μοναστιρλίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησής της προς την ελληνική και επισήμανε ότι αποτελεί συμβολή για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών της χώρας της.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις