Κορονοϊός: Εφιάλτης στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, αύξηση κατά 79% των νοσηλειών

Κορονοϊός: Εφιάλτης στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, αύξηση κατά 79% των νοσηλειών

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας με την επέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού SARS-CoV-2

Σύμφωνα με τον διοικητή της της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης για τον μήνα Νοέμβριο Δημήτριο Γ. Τσαλικάκη, οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 79%, σε σχέση με τον μήνα Οκτώβριο.

«Είχαμε 2.395 εισαγωγές θετικών ασθενών Covid για τον Νοέμβριο. Αυξήθηκαν περίπου 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως αυξήθηκαν 14% και οι εισαγωγές των non-Covid ασθενών. Δυστυχώς, νοσηλεύθηκαν 27 έγκυες και λεχωίδες θετικές στη νόσο Covid 19, 7 εκ των οποίων διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ-Covid του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”. Συνολικά 497 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τις επιπτώσεις της νόσου Covid 19» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που αφορά στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην 4η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ-Covid φτάνει σε 37% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία. 16.794 βρέθηκαν στο νοσοκομείο, 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Η 4η ΥΠΕ επισημαίνει ότι πρέπει να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί στους νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης ενώ τονίζεται ότι γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων δίνουν μια ακόμα δύσκολη μάχη.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις