Η βιταμίνη Ρ, γνωστή και ως βιοφλαβονοειδή, είναι ένα κρίσιμο συστατικό μιας ολοκληρωμένης και υγιεινής διατροφής. Αν και δεν συζητείται τόσο πολύ όσο άλλες βιταμίνες, τα οφέλη της είναι σημαντικά, συμβάλλοντας στη συνολική υγεία και ευεξία. Τα βιοφλαβονοειδή, δηλαδή η βιταμίνη Ρ, περιλαμβάνουν μια μεγάλη ομάδα φυτικών ενώσεων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι ενώσεις αυτές διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, στην προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας και στη μείωση των φλεγμονών. Ενώ η ίδια η βιταμίνη Ρ δεν είναι ένα αυτόνομο θρεπτικό συστατικό, συνεργάζεται με τη βιταμίνη C για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά της, καθιστώντας την ένα απαραίτητο δίδυμο για μια ισχυρή ανοσολογική απόκριση. Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ και τα λάιμ, είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Ρ. Το λευκό στρώμα ακριβώς κάτω από τη φλούδα, γνωστό ως πυρήνας, περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις βιοφλαβονοειδών. Η κατανάλωση ολόκληρων εσπεριδοειδών και όχι μόνο του χυμού τους εξασφαλίζει ότι λαμβάνεις το μέγιστο όφελος της βιταμίνης Ρ. Τα μούρα, […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.