Σας αρέσει να μασάτε παγάκια; Ίσως πάσχετε από μία αρκετά σοβαρή ασθένεια

Έχετε τη συνήθεια να μασάτε παγάκια; Ίσως να υποδηλώνει συγκεκριμένη διατροφική έλλειψη.

Αν απολαμβάνεις τροφές όπως πάγο, πηλό, χώμα και χαρτί ο ιατρικός όρος είναι «pica».

Οι ειδικοί δεν μπορούν να πουν με σαφήνεια τι οδηγεί τους ανθρώπους να τρώνε τα παραπάνω αλλά, όπως επισημαίνουν, ενδέχεται να έχει να κάνει με συγκεκριμένες διατροφικές ελλείψεις.

Ένας τύπος «pica», που είναι η «παγοφαγία», μπορεί να είναι προειδοποίηση για κάποιον που έχει αναιμία.

Η συγκεκριμένη μερίδα ατόμων πάσχει από έλλειψη σιδήρου, κάτι που χρειάζεται το σώμα σου για να παράγει αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν το οξυγόνο, εξηγεί η γιατρός Melissa Hun.

Ωστόσο, αν η αιμοσφαιρίνη σου είναι χαμηλή, τότε το αίμα σου δεν μπορεί να μεταφέρει το οξυγόνο στον εγκέφαλο. Γι’ αυτό ένα από τα συμπτώματα της αναιμίας είναι το να αισθάνεσαι κουρασμένος ή νωθρός.

«Στους ανθρώπους με αναιμία, το να μασάς πάγο αυξάνει το οξυγόνο στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερη ετοιμότητα», αναφέρει.

Μάλιστα, έρευνα της δρ. Hun, από το έτος 2014, δείχνει πως να δίνεις σε ανθρώπους με αναιμία να μασούν πάγο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή τους σε τεστ.

Έτσι, αν απολαμβάνεις πάγο συχνά και έχεις συμπτώματα αναιμίας (κούραση, αδυναμία, δυσκολία στην αναπνοή), τότε έχει έρθει η ώρα να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις