Το γεγονός ότι έχει κανείς ανεβασμένη χοληστερίνη, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιορίζεται και να κόψει το φαγητό απ’ έξω. Απλά χρειάζεται να προσέχει, ώστε να κάνει τις κατάλληλες επιλογές που δεν θα βλάψουν την υγεία του.
Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγει κανείς είναι λίγο πολύ γνωστά: τηγανιτά, κορεσμένα και τρανς λιπαρά, τυριά και γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά, αλλά και προϊόντα ζαχαροπλαστικής. Τι άλλο, όμως, μπορεί να φάει κανείς σε ένα εστιατόριο; Σύμφωνα με το Iatronet.gr, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους εξής κανόνες:
Στο κινέζικο επιλέξτε ό,τι είναι μαγειρεμένο στον ατμό, και όχι τηγανιτό. Καλή επιλογή είναι τα θαλασσινά, ειδικά στον ατμό ή βραστά, καθώς τα πρόσθετα κορεσμένα λιπαρά είναι πολύ λίγα σε αυτά τα πιάτα. Επιλέξτε πιάτα και ορεκτικά με όσο περισσότερα λαχανικά γίνεται—αλλά όχι τα τηγανιτά spring rolls.
Στο μεξικάνικο οι φαχίτας είναι καλή επιλογή, επειδή περιέχουν πολλά λαχανικά. Επιλέξτε τορτίγιες από καλαμπόκι και όχι από λευκό αλεύρι. Τα πιάτα με ψητό ψάρι ή κοτόπουλο είναι συνήθως σούπερ υγιεινά, και η κλασική, πικάντικη κόκκινη salsa θα τα συνοδεύσει τέλεια. Πείτε, όμως, όχι στα νάτσος.
Στο ινδικό αποφύγετε τα πιάτα που είναι φτιαγμένα με ghee και βούτυρο και ζητήστε ό,τι πιάτο παραγγείλετε να μαγειρευτεί με όσο το δυνατόν λιγότερο λάδι. Στο ινδικό εστιατόριο, επίσης, θα έχετε πολλές επιλογές με βάση τα λαχανικά.
Στο ιταλικό εστιατόριο, επιλέξτε ένα απλό πιάτο ζυμαρικά και marinara sauce ή κάποιο πιάτο με κοτόπουλο, ψάρι ή ψητά λαχανικά. Αποφύγετε πιάτα με κιμά, όπως λαζάνια, και τα πιάτα με πολλά τυριά.
Πηγή: Iatronet.gr
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.