Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο και το εγκεφαλικό επεισόδιο, την καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και για προβλήματα όρασης. Για να μειώσει κανείς την πίεση κάτω από όριο των 140/90 mmHg είναι σημαντικό να αλλάξει καθημερινές συνήθειες και κυρίως τη διατροφή του. Τι δεν πρέπει να τρώμε αν έχουμε υπέρταση;
Αλάτι, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε συσκευασμένα τρόφιμα.
Αλλαντικά και επεξεργασμένα κρέατα, όπως λουκάνικα, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου.
Πίτσα, λόγω της συγκέντρωσης νατρίου από τον συνδυασμό τυριών, αλλαντικών, έτοιμης σάλτσας και ζυμαριού.
Γλυκά, καθώς η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης επιβαρύνει και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Κόκκινο κρέας, καθώς είναι βασική πηγή κορεσμένων λιπαρών, τα οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνουν στη διατροφή τους οι υπερτασικοί. Άλλες πηγές κορεσμένων λιπαρών είναι η πέτσα από το κοτόπουλο, τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά και το βούτυρο.
Αλκοόλ, καθώς η κατάχρησή του προκαλεί ή και επιδεινώνει την υπέρταση. Επίσης, το αλκοόλ εξουδετερώνει τη δράση των αντιυπερτασικών φαρμάκων.
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.