Οι ξηροί καρποί είναι ιδανικό υγιεινό σνακ αλλά και συμπλήρωμα στις σαλάτες, τα smoothies ή ακόμα και το κυρίως πιάτο σας. Περιέχουν καλά λιπαρά και βιταμίνες απαραίτητες για τον οργανισμό μας.
Είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τα έτοιμα μιξ ξηρών καρπών, καθώς συχνά περιέχουν πρόσθετο αλάτι ή ζάχαρη και να προτιμήσουμε ωμούς ή ψημένους ξηρούς καρπούς, χωρίς κανένα πρόσθετο.
Προσοχή, επίσης, στις θερμίδες! Φροντίστε η καθημερινή σας μερίδα να μην είναι πολύ μεγάλη.
Ανάμεσα σε τόσους ξηρούς καρπούς, ποιοι είναι πιο θρεπτικοί και υγιεινοί;
Αμύγδαλα: Παρέχουν περισσότερο ασβέστιο από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό και επίσης είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δρα ενάντια στις φλεγμονές.
Κάσιους: Παρέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Κ συγκεκριμένα συμβάλλει στην υγεία των οστών.
Φιστίκια Αιγίνης: Έχουν λιγότερες θερμίδες από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς και παρέχουν ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό, τη λουτεΐνη, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών.
Καρύδια: Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης είναι πλούσια σε α-λινολενικό οξύ, ένα Ω3 λιπαρό οξύ ωφέλιμο για τον εγκέφαλο.
Αράπικα φιστίκια: Αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Πηγή: Onmed.gr
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.