Σε αντίθεση με μια αραιή σούπα ή ένα ζωμό, ο πουρές -από οποιοδήποτε λαχανικό- έχει σκοπό να διατηρεί κάποιο από το σχήμα του, ενώ δίνει στο πιάτο σας μια κρεμώδη αίσθηση. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό στον πουρέ λαχανικών σας. Σίγουρα, το νερό εξυπηρετεί έναν σπουδαίο σκοπό για άλλες μεθόδους μαγειρέματος και πιάτα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος για έναν παχύρρευστο και γυαλιστερό πουρέ. Θα διαπιστώσετε ότι θα γίνει περισσότερο υδαρής και με ρευστή υφή ή, ακόμη χειρότερα, κάτι που διασπάται, πήζει και τρέχει υγρό. Ο κανόνας για την παρασκευή πουρέ πατάτας, σύμφωνα με το tastingtable.com, όπως και για όλους τους πουρέδες λαχανικών (συμπεριλαμβανομένων των ποικιλιών καρότου και κολοκύθας), είναι ότι οποιοδήποτε διαυγές υγρό, όπως το νερό, είναι απόλυτη απαγόρευση. Πώς μπορούμε λοιπόν να πολτοποιήσουμε τα λαχανικά σε αυτή την κρεμώδη υφή χωρίς να φτιάξουμε έναν χοντροκομμένο, κοκκώδη πουρέ λαχανικών; Χρησιμοποιήστε κάτι με λίπος για μια […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.