Υλικά 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 φλ. τσαγιού κακάο χωρίς ζάχαρη 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα 1 κ. γλ. αλάτι 2 αυγά 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/2 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο στρογγυλές φόρμες. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη με το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε για 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ. Προσθέστε τελευταίο το βραστό νερό. Η ζύμη θα είναι αραιή. Αδειάστε ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες. Ψήστε 30 έως 35 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι το κέικ να ψηθεί, ελέγχοντας με μία οδοντογλυφίδα ότι βγαίνει καθαρή. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και απομακρύνετε από τις φόρμες.
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.