Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι προσιτά και να βρίσκονται σε κάθε σπίτι, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ειδικά μετά τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Ωστόσο, τα στοιχεία διχάζουν παράλληλα την επιστημονική κοινότητα, με κάποιους επιστήμονες να τονίζουν ότι οι συγκεκριμένες τροφές αντικατοπτρίζουν και τον τρόπο ζωής κάθε ατόμου, πέρα από την οικονομική δυνατότητα του. Πιο αναλυτικά, η νέα μελέτη έγινε στην Κίνα και σύμφωνα με την Daily Mail, οι πέντε κοινές τροφές που βρέθηκαν στο επίκεντρο είναι οι εξής: δημητριακά, ψωμί ολικής άλεσης, γιαούρτι, μπάρες πρωτεϊνών και ψητά φασόλια. Η μελέτη δείχνει πως όσοι καταναλώνουν επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν 24% υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή και 39% παραπάνω πιθανότητες να εμφανίσουν επικίνδυνα υψηλή αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος των παραπάνω τροφών, οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλάτι, ζάχαρη και λίπος. Παράλληλα, τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα είναι εκείνα που έχουν συστατικά που δεν θα βρίσκονταν σε […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.