Το Panko είναι η χρυσή ιαπωνική ψίχα ψωμιού και έχει γίνει βασικό συστατικό στις κουζίνες όλου του κόσμου, απογειώνοντας τα πιάτα με τη χαρακτηριστική ελαφριά και τραγανή υφή του. Αλλά μήπως αυτή η απολαυστική επικάλυψη συνοδεύεται και από οφέλη για την υγεία; Ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθιστούν το Panko μια πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με την παραδοσιακή ψίχα ψωμιού είναι η διαδικασία παρασκευής του. Το Panko παρασκευάζεται από το μαλακό εσωτερικό μέρος του ψωμιού, χωρίς την κόρα. Προσφέρει μια πιο ελαφριά και αφράτη υφή, ενώ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά. Επιπλέον, το Panko συνήθως δεν περιέχει πρόσθετα λίπη ή έλαια κατά τη διαδικασία παραγωγής. Η παραδοσιακή γαλέτα που χρησιμοποιούμε συχνά για πανάρισμα, αναμειγνύεται με λίπη όπως βούτυρο ή έλαια για να ενισχύσει τη συνδετική της ικανότητα και να δημιουργήσει μια πιο πλούσια γεύση. Αντίθετα, το Panko έχει μια ιδιαίτερη υφή που προσκολλάται στο τρόφιμο, μειώνοντας την ανάγκη για πρόσθετα λίπη. Επιπλέον, η ελαφριά και τραγανή […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.