Υλικά 1 φλ. τσαγιού φακές 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 φύλλο δάφνης Λίγα κοτσάνια μαϊντανού 2 1/2 φλ. τσαγιού νερό 3 στελέχη σέλινου, κομμένα σε μικρά κομμάτια 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι 1 φλ. τσαγιού ρόκα Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. χυμό λεμονιού, 3 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα από 1/2 λεμόνι, 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κ. γλ. ζάχαρη, 1 κ. σ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση Εκτέλεση Σε μια μεσαία κατσαρόλα συνδυάστε τις φακές, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, το φύλλο δάφνης και τα κοτσάνια μαϊντανού. Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει τις φακές (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια). Αφήστε τις να σιγοβράσουν και μαγειρέψτε χωρίς κάλυμμα για περίπου 25 λεπτά. Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και πετάτε το φύλλο δάφνης, το σκόρδο και τα κοτσάνια του μαϊντανού. Φτιάξτε το ντρέσινγκ: […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.