Υλικά 1,2 κιλά πατάτες 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα 6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Τα φύλλα από 6 κλωναράκια θυμάρι 3 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, συν επιπλέον για το σερβίρισμα 2 1/2 κ. γλ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη 200 γρ. ξινή κρέμα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Κόψτε τις πατάτες σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα πυρέξ μαζί με την παρμεζάνα, το σκόρδο, το λάδι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και πιέστε τις σκελίδες σκόρδου στο ταψί. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, τη σκόνη ζωμού και 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) βραστό νερό. Προσθέστε την ξινή κρέμα, ανακατέψτε να ενωθούν και ψήστε για άλλα 20 λεπτά. Αφαιρέστε 8 μισές πατάτες από το σκεύος για να τις χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε προσεκτικά ένα ραβδομπλέντερ […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.